مقاله شبکه های کامپیوتری و انتقال اطلاعات و داده ها

مقاله شبکه های کامپیوتری و انتقال اطلاعات و داده ها مقاله شبکه های کامپیوتری و انتقال اطلاعات و داده ها

دسته : شبکه های کامپیوتری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 885 KB

تعداد صفحات : 199

بازدیدها : 564

برچسبها : شبکه کامپیوتری انتقال اطلاعات انتقال داده

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی شبکه های کامپیوتری و انتقال اطلاعات و تبادل داده ها

در تعریف شبکه کامپیوتری می توان گفت: یک شبکه کامپیوتری سیستم ارتباطی برای تبادل داده هاست که چندین کامپیوتر و دستگاه جانبی مثل چاپگرها، سیستم های ذخیره سازی انبوه، کتابخانه های CD-Rom، فکس و بسیاری از دستگاه های دیگر را به هم متصل می کند. نرم افزار شبکه به کاربران امکان می دهد که از طریق پست الکترونیکی به تبادل اطلاعات بپردازند. به طور گروهی روی پروژه ها کار کنند، برنامه های کاربردی مجوز دار را به اشتراک گذارند و به منابع مشترک دسترسی پیدا کنند. سرپرستان شبکه همه این منابع را مدیریت کرده و خط مشی های امنیتی برای تعیین حقوق دستیابی کاربران و محدویت های وی اتخاذ می کنند.

یک شبکه کامپیوتری از سخت افزار و نرم افزار تشکیل می شود. سخت افزار شامل کارتهای ارتباط شبکه و کابل هایی است که آنها را به هم متصل می کند. نرم افزار شبکه کارتهای ارتباط شبکه و کابل هایی است که آنها را به هم متصل می کند. نرم افزار شبکه شامل سیستم عامل شبکه، پروتکل های ارتباطی، نرم افزار راه اندازی برای پشتیبانی اجزای سخت افزاری چون کارتهای رابط شبکه و برنامه های کاربردی شبکه است.

حال باید بررسی کنیم که اصولا چرا یک شبکه کامپیوتری ایجاد می شود. پاسخ این سؤال این است که ممکن است که واضح به نظر آید، اما بسیاری از دلایل این کار می توانند شما را در درک مفهوم شبکه و این که چه کاری می تواند برای سازمانتان انجام دهد، یاری کنند. از جمله این دلایل عبارتند از:

اشتراک فایل و برنامه : نسخه های شبکه ای بسیاری از بسته های نرم افزاری معروف با قیمتی بسیار کمتر از کپی های مجوز دار جداگانه در دسترس هستند. برنامه ها و داده های آن در فایل سرور ذخیره شده و بسیاری از کاربران شبکه به آن دسترسی دارند. وقتی که حقوق برنامه ها به ثبت می رسند، لازم است تنها به تعداد افرادی که همزمان ار برنامه کاربردی استفاده می کنند، مجور تهیه کنید.

مفاهیم اولیه شبکه

1-1 مقدمه

با پیشرفت تکنولوژی و ورود به عصر اطلاعات روش زندگی انسان ها تغییر کرده است. انتقال اطلاعات و به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعات از ضروریات غیرقابل انکار ما هستند. در گذشته نه چندان دور انتقال اطلاعات با روش هایی ابتدایی صورت می گرفته و فرایندی پرهزینه در سازمان ها محسوب می شده است. به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعات امروزه در سازمان ها و موسسات وحتی زندگی شخصی آن قدر اهیمت دارد که این شاخه از دانش انفورماتیک در سطوح گوناگون نظیر نرم افزار ، سخت افزار ، مدیریت و غیره گسترش یافته و هر روز به دستاوردهای جدیدی دست می یابد.

تاریخچه

کاربردهای شبکه

هسته اصلی سیستم های توزیع اطلاعات را شبکه های کامپیوتری تشکیل می دهند. شبکه های کامپیوتری بر پایه اتصالات کامپیوترها و دیگر تجهیزات سخت افزاری به یکدیگر برای ایجاد امکان ارتباط و تبادلات اطلاعات استوار شده است . گروهی از کامپیوترها و دیگر تجهیزات متصل به هم را یک شبکه می نامند. کامپیوترهایی که در یک شبکه واقع هستند ومیتواند اطلاعات، پیام ها ، نرم افزارها و حتی سخت افزارها را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند . به اشتراک گذاشتن اطلاعات پیام ها و نرم افزارها تقریبا برای همه قابل تصور است در این فرایند نسخه ها یا کپی اطلاعات نرم افزار از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل می شود. هنگامی که از به اشتراک گذاشتن سخت افزار سخن می گوییم به معنی آن است که تجهیزاتی نظیر چاپگر یا دستگاه مودم را می توان به یک کامپیوتر متصل کرده و از کامپیوتر دیگر واقع در همان شبکه از امکانات این سخت افزار ها استفاده کرد.

انتقال داده در شبکه

انتقال توسط کابل- کابل های زوج تابیده هم محور- فیبرنوری

امروزه بسیاری از شبکه ها از طریق انواع سیم ها و کابل هابر پا میشوند. انواع گوناگون کابل های شبکه در بازار عرضه می شوند و هر یک دارای مشخصات خاص خود هستند. انتخاب مناسب کابل در شبکه ازمراحل مهم طراحی شبکه محسوب می شود.

کابل های زوج تابیده شامل دو رشته سیم مسی عایق دار است که به دور یکدیگر تابیده شده اند. تابیدگی این کابل باعث استاندارد شدن مشخصه های الکتریکی کابل می شود. این تابیدگی همچنین باعث کاهش نویز یا پارازیت الکتریکی موسوم به تداخل الکترومغناطیسی یا EMI می شود.

تداخل الکترومغناطیسی در زمان تاثیر ناخواسته امواج الکترومغناطیسی بر سیگنال انتقال به وجود می آید. کابل های زوج تابیده یا TP (Twisted pair) در شبکه هایی که براساس استانداردهای IEEE 802.3 یا 802.5 طراحی میشوند مورد استفاده قرار می گیرند.

کابل های TP به دو طبقه تقسیم می شوند. این طبقات عبارتنداز : زوج تابیده بدون شیلد Unshielded Twisted pair (UTP) و زوج تابیده شیلد دار Shielded Twisted pair (STP) شیلد پوشش از جنس هادی است که معمولا به صورت یک غلاف هادی به دور سیم یا سیم های کابل بافته می شود و زیر پوشش عایق قرار میگیرد.

سرفصل مطالب پروژه

مفاهیم اولیه

معماری و پروتکل های شبکه

انتقال داده در شبکه

ارتباطات شبکه ای

مفاهیم استاندارهای شبکه

سیستم عامل های شبکه

لوازم جانبی شبکه

Network Applications

محیط های شبکه

مدیریت شبکه

عیب یابی شبکه

Net BEUI

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید