تحقیق آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی

تحقیق آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی تحقیق آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 973 KB

تعداد صفحات : 109

بازدیدها : 539

برچسبها : حالات بالقوه خرابی FMEA

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی، بررسی رویکردی جدید جهت بدست آوردن عدد اولویت ریسک با روشهای فازی

آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی

عناوین اصلی این تحقیق شامل : مقدمه، معرفی FMEA،

کاربرد آنالیز حالات بالقوه خرابی در طراحی سیستم (System-FMEA)،

کاربرد آنالیز حالات بالقوه خرابی در طراحی قطعه / محصول (Design-FMEA)،

کاربرد آنالیز حالات بالقوه خرابی در فرآیندهای تولید (Process-FMAE)،

کاربرد آنالیز حالات بالقوه خرابی در طراحی ماشین آلات و ابزارهای تولید (Machinery-FMEA)،

کاربرد آنالیز حالات بالقوه خرابی در ارائه خدمات (Service-FMEA)،

و مباحث جدید در FMEA می باشد

*****************

کاربرد FMEA

FMEA در هر یک از شرایط زیر اجرا می شود:

1. در زمان طراحی سیستمی جدید، محصولی جدید و یا فرآیندها جدید.

2. زمانی که قرار است طرح های موجود و یا فرآیند تولید/مونتاژ تغییر کند.

3. زمانی که فرآیندهای تولید یا مونتاژ و یا یک محصول در محیطی جدید و یا شرایط کاری جدید قرار می گیرد. (Carry Over Designs /Processes)

4. برنامه های بهبود مستمر.

تاثیر FMEA بر نرخ خرابی محصول

استفاده از FMEA در مراحل مختلف، موجب کاهش نرخ خرابی محصول در زمان مصرف میشود.

الف) اجرای FMEA - Design/(System): فرآیند طراحی را با کاهش میزان ریسک، خرابی، استحکام می بخشد. همچنین با تصحیح نقض ها و اشکالات طراحی محصول (یا سیستم)، میزان خرابی را در دوره عمر مفید کاهش داده ، و شکست های محتمل در زمان فرسودگی را نیز به تعویق می اندازد.(شکل1)

ب- اجرای FMEA - Processes: عوامل بالقوه خرابی فرآیند ساخت یا مونتاژ را که منجر به تولید محصول نا مناسب می شود، شناسایی می کند و لذا فرآیند ساخت و تولید محصول را با کاهش ریسک خرابی، استحکام می بخشد. PEMEA با اصلاح نقض های فرآیند ساخت و یا مونتاژ، نرخ خرابی های محصول را در دوره عمر آغازین محصول کاهش می دهد

تعریف سیستم

سیستم مجموعه ای نظام یافته است که برای هدف خاصی طراحی شده باشد که خود شامل اجزا یا زیر سیستم های دیگر می شود، مثل جعبه دنده ، سیستم خنک کننده خودرو ، سیستم تعلیق.

تعریف System-FMEA

روشی سیستماتیک است که به منظور تحلیل و بررسی یک سیستم و زیر سیستم های آن در ابتدایی ترین مراحل طراحی استفاده می شود. عموماً بر حالات بالقوه خرابی که می تواند در عملکردهای سیستم رخ دهد تمرکز می کند.این خرابی ها از وجود نقصان و یا کمبودهایی در طراحی سیستم و یا وجود تقابل نامطلوب بین عملکرد مؤلفه های سیستم یا زیرسیستم ناشی می شوند.

دامنه شمول System-FMEA در برگیرنده مراحل طراحی مفهومی ، طراحی جزیی، تکوین، آزمایش و ارزیابی سیستم است و بنابراین ابتدایی ترین FMEA می باشد که تکمیل می شود و به برسی آثار متقابل اجزا و زیر سیستم ها بر یکدیگر و یا بر سیستم های دیگر می پرشکل 1: ارتباط بین System-FMEA و Design-FMEA اطلاعات مهمی را برای اجرای DFMEA و PFMEA تهیه می کند. اگر چه آثار خرابی در این فرم ها تغییری نمی کند، اما علل خرابی در System-FMEA حالات خرابی DFMEA خواهند بود.

هدف از اجرای System-FMEA به حداقل رساندن ریسک خرابی در طراحی سیستم بر اساس نیازها و خواسته های مشتری است. این نیازها و خواسته ها می تواندبر گرفته از QFD باشد.

حالات بالقوه خرابی

هر نوع نقص، مشکل و یا حتی فرصت برای بهبود در سیستم می تواند یک حالت خرابی باشد. معمولاًوقتی در مورد حالات بالقوه خرابی بحث می شود باشد به از دست رفتن کارایی سیستم فکر کرد.

آثار بالقوه خرابی

اثر بالقوه خرابی نتیجه یک حالت خرابی در سیستم است. سوالی که مطرح می شود این است که بر اثر وقوع این خرابی چه اتفاقی می افتد؟ این نتیجه و اثر ممکن است مربوط به خود سیستم ،محصول ، مشتری و یا مقررات دولتی باشد. معمولاً اثر خرابی از دیدگاه مشتری و یا بر اساس تجربه او در استفاده از آن محصول و یا محصولات مشابه ، مشخص می شود.

از منابع زیر می توان آثار بالقوه خرابی را کشف کرد:

- مدرک خدمات پس از فروش ،

- شکایات مشتری ،

- مطالعات امکان سنجی ،

مهم نیست که آثار خرابی چگونه شناشایی می شوند، آنچه اهمیت دارد تعیین تمام آثار بالقوه است.

علل بالقوه خرابی

علت یک حالت خرابی در سیستم عبارت است از ضعف یا اشکالی در طراحی سیستم ، که نتیجه آن وقوع حالت خرابی است. باید توجه کرد وقتی روی عاملی تمرکز می کنیم باید به دنبال علت های ریشه ای باشیم نه نشانه های خرابی . برای شناسایی خوب و درست علت خرابی ، باید سیستم را شناخت و با طرح سوالات مناسب به دنبال علت ریشهای خرابی بود. در این مورد بعضی از تکنیک هایی را که می توان به کاربرد عبارتند از: طئفان ذهنی و تحلیل علت و معلول.

سوال اساسی و مهم در این باره عبارت است از : این سیستم به چه شکلی از انجام عملکرد مورد انتظار باز می ماند؟ . برا ی رسیدن به پاسخ مناسب می توان به طرح سوالاتی با کلمه چرا و تا 5 مرحله به علل اصلی رسید.

لازم به تأکید است که یکی از بزرگ ترین مزایای System-FMEA عبارت است از تعیین حالات بالقوه خرابی سیستم که در اثر خرابی اجزای سیستم و یا تقابل اجزای آن به وجود می آید. این تقابل ها ممکن است شامل عوامل انسانی نیز باشد.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید