مقاله هویت های جدید واقعی و مجازی (مطالعة‏ كاربران اینترنتی دانشجو با جنسیت و قومیت متفاوت )

مقاله هویت های جدید واقعی و مجازی   (مطالعة‏ كاربران اینترنتی دانشجو با جنسیت و قومیت متفاوت ) مقاله هویت های جدید واقعی و مجازی   (مطالعة‏ كاربران اینترنتی دانشجو با جنسیت و قومیت متفاوت )

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 244 KB

تعداد صفحات : 46

بازدیدها : 262

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

هویت های جدید واقعی و مجازی (مطالعة‏ كاربران اینترنتی دانشجو با جنسیت و قومیت متفاوت )

هویت های جدید واقعی و مجازی (مطالعة‏ كاربران اینترنتی دانشجو با جنسیت و قومیت متفاوت )

فهرست مطالب

 

عنوان:

چکیده

مقدمه

کلیاتی پیرامون هویت

خود و تعامل

اینترنت و كاربران

هویت و اینترنت

هویت آفلاین در مقابل هویت آنلاین

روش شناسی

نتیجه گیری

منابع

چكیده
هویت واقعی و عینی ما در جهان واقعی به وسیله عواملی مانند ملیت، نژاد‏، طبقه‏، محل تولد‏، شغل و سطح تحصیلات كه كنترل آنها سخت و یا از اختیار ما خارج است، تعیین می شود‏ و در واقع تغییر ناپذیر یا دارای انعطاف پذیری کمی است. اما در مقابل، در جهان مجازی اینترنت از طریق هویت های مجازی، قادر و آزاد هستیم که خودمان را آنطور که دوست داریم بازتعریف کنیم. ادعای این مقاله این است که اگرچه بعضی از مردم ترجیح می دهند از هویت های واقعی خود بر روی شبکه اینترنت استفاده کنند، اما اکثریت آنان متمایل هستند که با استفاده از اطلاعات هویتی غیر واقعی در فضای اینترنت به تعامل بپردازند، در این راستا طی یک پرسشنامه با پرسش های بسته و باز در بین دانشجویانی از دو جنس زن و مرد از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در وحله نخست در پی اطلاع از میزان تمایل افراد به تجربه کردن هویت های غیر واقعی بوده و در درجه دوم در پی یا فتن پاسخ به چرایی و تبیین این مسئله می باشد. تعریف گافمن از "خود " و نظریه او مبنی براینکه "چگونه افراد در موقعیت های مختلف اجتماعی "خود"ها و نقش های مختلفی را اختیار می کنند" به عنوان نظریه مبنایی این مقاله در نظر گرفته شده است و بر تئوری وی این تعمیم را اضافه کرده ام که فضای مجازی اینترنت با قابلیت های ویژه اش افراد را قادر می سازد که علاوه بر اختیار کردن خودها و نقش های متفاوت در موقعیت های اجتماعی متفاوت بتوانند "هویت" های متفاوتی را برای خود خلق کنند.
هویت و اینترنت
گافمن بر این باور است که یک فرد وقتی که در موقعیت های مختلف اجتماعی قرار می گیرد، سعی می کند که "خود"هایی متناسب با موقعیت مورد نظر را اختیار کند و نقش آن خود را به نحو احسن اجرا کند. او ادامه می دهد که این امر دقیقا مانند عملکرد یک بازیگر تئاتر است که نقش شخصیت های متفاوت را در یک تئاتر یا تئاتر های مختلف بازی می کند.
تمامی آنچه را كه گافمن در مورد اختیار كردن نقش ها و هویت های مختلف از طرف افراد متفاوت بیان می كند در مورد جهان واقعی صدق می كند. اما آنچه را که من می خواهم در اینجا به آن اشاره کنم این است که افراد در موقعیت های اجتماعی جهان واقعی در اختیار کردن و اجرای "خود"ها و "هویت"های مختلف با محدودیت مواجه هستند، چرا که برای مثال یک فرد سفید پوست نمی تواند "خود" و "هویت" یک سیاه پوست و یا یک پسر نمی تواند خود و هویت یک دختر را اختیار و اجرا کند.
اما در موقعیت های اجتماعی مجازی که اینترنت در جهان مجازی خود فراهم می کند و به واسطه کاربرد ها و قابلیت های خاص اش، افراد قادر می شوند که نه تنها "خود"ها و نقشهای مختلف، بلکه حتی "هویت"های متفاوتی را بدون محدودیت و یا با محدودیت های بسیار کمتری در مقایسه با موقعیت های اجتماعی جهان واقعی اختیار کرده و اجرا کنند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید