دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 117 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 299
برچسبها : روانشناسی سازمان روانشناسی مدیریت روانشناسی I/O مقاله اختصاصی
مبلغ : 15000 تومان
خرید این فایلمقاله ی پیش رو به بررسی موضوع روانشناسی در حوزه مدیریت و سازمان می پردازد. بر این اساس ایتدا مقدمه ای در مورد روانشناسی سازمانی و روانشناسی مدیریت و ضرورت آنها ارائه می شود. عناوین مورد بررسی در این مقاله شامل: روانشناسی سازمانی، روانشناسی صنعتی/سازمانی (I/O)، روانشناسی مدیریتی، نقش مدیر در سازمان و نقش روانی مدیریت، اهداف روانشناسی مدیریتی می باشد در نهایت با نتیجه گیری مقاله به اتمام میرسد. لازم به ذکر است که در این مقاله از منابع مختلفی استفاده شده که در متن مقاله بصورت دقیق به آنها رفرنس داده شده است.
بخشهایی کوتاه از متن مقاله
مدیریت سازمان به عنوان یک علم و هنر، در بسیاری از جوامع و سازمان ها جایگاه ویژه ای دارد. مدیریت سازمان، فرآیندی است که به منظور مدیریت و کنترل منابع سازمانی، تضمین کیفیت، افزایش بهره وری و پاسخگویی به نیازهای مشتریان و سایر افراد مرتبط با سازمان، انجام می شود. در این راستا، مدیران سازمان ها با توجه به شرایط موجود، باید راهکارهای مناسبی را برای حل مشکلات و بهبود عملکرد سازمان پیدا کنند.
در بسیاری از سازمان ها، مشاهده می شود که رفتارهای افراد با یکدیگر و با سازمان متفاوت است. این تفاوت ها ممکن است به دلیل تفاوت در شخصیت، فرهنگ و تجربه های فردی باشد. به منظور مدیریت این تفاوت ها و ایجاد هماهنگی بین اعضای سازمان، روانشناسی سازمانی به عنوان یک حوزه تخصصی در نظر گرفته می شود.
به طور نسبی، روانشناسی سازمانی رشته ای جدید است که به عنوان زیر رشته ای از روانشناسی در نظر گرفته می شود و اغلب با روانشناسی صنعتی متصل و مرتبط است. معمولا ترکیب این دو به صورت روانشناسی I-O استفاده می شوند. در واقع، روانشناسی سازمانی در دهه 1970 به اصطلاح اصلی روانشناسی صنعتی اضافه شد.
روانشناسی صنعتی/سازمانی (I/O) شاخه ای از روانشناسی است که به مطالعه رفتار در محیط های کاری و کاربرد اصول روانشناسی برای تغییر رفتار کاری می پردازد. بدین معنی که روانشناسی صنعتی/سازمانی (I/O) آن رشته تخصصی در حوزه وسیع روانشناسی است که رفتار انسان را در محیط های کاری مطالعه می کند.
پژوهش در روانشناسی مدیریتی به دنبال دستیابی به اهداف زیر است:
الف. به دست آوردن اطلاعاتی که می تواند برای انتقال دانش، مهارت ها و توانایی ها (KSAs) در مدیریت افراد، گروه های کوچک و گروه های بزرگ در صنایع و سازمان ها استفاده شود.
ب. در مدیران و رهبران نگرش ها، انگیزه ها و ادراکات صحیح نسبت به تحقق اثربخشی سازمانی و توسعه سازمان هایی با عملکرد بالا ایجاد شود.
پ. آموزش مدیران در مورد چگونگی انتقال ویژگی ها و ارزش های روانشناختی به زیردستان؛ ...
شباهت های زیادی بین روانشناسی سازمانی و روانشناسی IO وجود دارد. هر دو بخش این حوزه بر سازمانها در زمینه هایی مانند ارتباطات، پویایی تیم، فرآیندهای گردش کار، مدیریت، مشارکت کارکنان، ایمنی و فرهنگ یا محیط کلی مطالعه می کنند. تفاوت اصلی این است که روانشناسی سازمانی رویکردی انسان گرایانه دارد در حالی که روانشناسی صنعتی-سازمانی رویکرد تحلیلی داده ای دارد.
روانشناسی سازمانی مستقیماً با مردم درگیر است، روانشناسی صنعتی-سازمانی داده های سازمانی را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کرده و از یافته های خود برای حل مشکلات استفاده می کند. ...
خرید و دانلود آنی فایل