مقاله نگرشی بر آثار افلاطون

مقاله نگرشی بر آثار افلاطون مقاله نگرشی بر آثار افلاطون

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 13 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 173

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله نگرشی بر آثار افلاطون

مقاله نگرشی بر آثار افلاطون

فهرست:

افلاطون ( Plato )كه بود؟

فلسفه در عصر رنسانس

نقدی بر رسالة تیمایوس افلاطون


افلاطون ( Plato )كه بود؟

افلاطون در سال 427 قبل از در خانواده ای اشرافی به دنیا آمد. در 18 سالگی با سقراط آشنا شد و مدت 10 سال را به شاگردی سقراط به سر برد. بعد از اعدام سقراط یك سلسله سفر را آغاز كرد كه در طی این سفرها از نقاط مختلفی از جهان نظیر مصر و سیسیل و فلسطین دیدن كرد كه در این سفرها با اندیشه های متفاوتی آشنا شد كه تاثیر آنها در افكار افلاطون هویدا است.هنگامی كه افلاطون به آتن بازگشت 40 سال داشت. در این زمان بود كه مدرسه معروفش را به نام آكادمی تاسیس كرد. این مدرسه را می توان اولین دانشگاه محسوب كرد كه در آن دروسی نظیر فلسفه ریاضیات و نجوم تدریس می شد.

برای مطالعه افلاطون یقینا بهترین منبع همان آثار اوست كه در قالبی ادبی نوشته شده اند. با مطالعه این آثار به راحتی می توان به قریحه ادبی افلاطون پی برد. مهمترین و در عین حال كاملترین اثر افلاطون كتاب جمهوریت است. كه او در این كتاب در باره مسایل فلسفی مختلفی سخن رانده است از اخلاق گرفته تا ساسیت و هنرو تربیت و مابعد الطبیعه سخن رانده است.

با مطالعه نوشته های افلاطون می توان به سیر افكار او پی برد. كتب وی را می توانیم بر اساس دوره ای از زندگی كه افلاطون اقدام به نگارش آن كرده است به سه دسته تقسیم بندی نماییم.

...

دنیایی كه ما حس می كنیم دنیایی است محدود به زمان و مكان و در قید تحرك و تغییر پذیری پس حقایق واقعی واصیل نمی تواند شامل این دنیای محسوس ما باشد. ودر سطح بالاتری از آن قرار دارد. محسوساتی كه ما ادراك می كنیم ظواهر و پرتوهایی از آن حقایق اصیل هستند. افلاطون به هر یك از این حقایق كه در عالم بالاتری قرار دارند مثال یا ایده می گوید. مثال برای افلاطون كاملا حقیقی ومطلق ولایتغیر است .این مثالها یا مثل فراتر از ابعاد مكان وزمان هستند لذا تنها راه شناخت وبررسی آنها به كار بردن عقل وخرد است.

افلاطون به این شكل عالم را به دو قسمت عمده طبقه بندی می كند : قسمت اول دنیای محسوسات وظواهر كه به وسیله حواس ادراك می شود و قسمت دوم عالم ایده ها و مثل كه راه یافتن به آن بدون استفاده از عقل ممكن نیست. مثال معروفی كه برای شرح مثل افلاطونی بیان می شود اسب مثالی است. ما ممكن است در طول زندگی خود اسبهای زیادی دیده باشیم. این اسبها از رنگها و نژادهای مختلفی بوده اند و احتمالا همه آنها با هم فرقهایی هر چند جزیی داشته اند. ولی ما در اینكه این موجودات اسب هستند و نه حیوانی دیگر مانند سگ شكی نداریم.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید