تحقیق پدیده شهرنشینی و مدیریت آن

تحقیق پدیده شهرنشینی و مدیریت آن تحقیق پدیده شهرنشینی و مدیریت آن

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 190

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

تحقیق پدیده شهرنشینی و مدیریت آن

پدیده شهرنشینی و مدیریت آن

1-1- طرح مسأله

 باتوجه به فرآیند شهر نشینی جدید در ایران و روند رو به رشد حرکت به سمت تجدد و مدرنیسم ، شهر گرایی و شهر نشینی فراینده ، تصمیمات عجولانه و فقدان خط و مشی مشخص شهرسازی ، لزوم شناخت ، برنامه ریزی و مدیریت کلان در رابطه با مسائل شهری ، پخش جمعیت و کارکردها و ایجاد ساختار فضایی متعادلی از شهرها در سطوح ملی و منطقه ای امری لازم و ضروری به نظر می رسد .

در حال حاضر مهمترین چالشهای مدیریت در کشور جهان سوم چاره اندیشی در قبال رشد نابرابریهای شهری و بروز مسائل سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ، فرهنگی و حقوق شهری است .[1]

پیچیدگی مسائل و اهمیت آنها نه تنها برنامه ریزان را با واقعیت وجود این پدیده روبرو می سازد بلکه آنها را وادار می نماید که روشهای قدیمی و سنتی مدیریت شهری را رها کرده و با افکار نوین به مقابله با این مسایل بپردازند .

شهرداران که مدیریت شهری آن را در این تحقیق بررسی خواهد شد.روز به روز در حال گسترش در طول جاده اصفهان _ الیگودرزمی باشد . افزایش سریع جمعیت در دهه های اخیر ، مهاجرتها از روستاهای اطراف را به این شهر ، استقرار كارخانه ها و مكان های تجاری در این شهر و در نتیجه به افزایش و وسایل نقلیه و خطر تصادفات و گونه های مختلف زبانی اعم از لر ، ترك ، گرجی ، فارس در این شهر مشكلات عدیده ای را در این شهر نسبتاً كوچك به وجود آورده است در این ارتباط تنها سازمانی كه به طور مستقیم با مشكلات ارتباط چند جانبه داشته و در ایجاد یا رفع آن دخالت مستقیم یا غیر مستقیم دارد و سازمان شهرداری داران است شهر  شهرداران به علت ناكارآمدی مدیریت شهری و ساختار سازمانی با مشكلات و ناهنجاریهای بسیاری مواجه است كه نتیجه آن عدم ارائه خدمات و سرویس دهی مناسب برای شهروندان گردیده است . این ناهنجاریهای پرسنلی شامل :

1-            تراكم و انباشت نیروی انسانی غیر كارآمد و غیر متخصص

2-  عدم بكارگیری تكنولوژی روز و توسعه سیستم مكانیزه در خدمات ماشینی در این خصوص

3-  فقدان نظام منطقی پرداخت حقوق و دستمزد در بین كاركنان مخصوصاً كاركنان قرار دادی اعم از كارگری و كارمندان رسمی با كارگران كه این امر خود مشكلات روحی و روانی برای برخی از كارمندان به وجود آورده است .

با توجه به مسائل و مشكلاتی كه عنوان شد سئوالات اساسی به شرح زیر مطرح می شود :

1- آیا ارائه یك الگوی سازمانی همراه با راهكارهای مناسب می تواند منجر به مدیریت كارآمد شهرداری داران گردد ؟

2- آیا كمبود نیروی انسانی متخصص در شهرداری داران سبب ناكارآمدی مدیریت شهری شده است ؟

3- آیا عدم وجد چارت سازمانی مصوب و ساختار تثبیت شده در نظام مدیریتی شهرداری ناكارآمدی سیستم را سبب شده است ؟

1-2- اهداف تحقیق

مهمترین اهداف تحقیق این طور بیان می شود :

1-  مطالعه ساختار سازمانی شهرداری داران و تجزیه و تحلیل نقاط ضعف و قوت آن

2-  شناخت وكشف عواملی كه موجب ناكارآمدی سازمانی شهرداری داران شده است .

3-  پیشنهادات و راهكارهای مناسب برای اصلاح الگوی مدیریتی موجود شهرداری داران .

 1-3-اهمیت و ضرورت تحقیق

در تمام جهان هر جا شهر و شهر نشینی ، مهمترین و اصلی ترین سازمانی كه اداره و مسئولیت مدیریت شهری را مستقیماً بر عهده دارد سازمان شهرداری است . سازمان و طرز عملكرد مسئولیت شهرداریها هر گونه ای كه باشند نقش آنها در مدیریت شهری اهمیت اساسی خود را دارا می باشد .(نوینی ، منوچهر ، مدیریت شهری و روستایی در ایران و مشكلات و امكانات ، انتشارات وزارت مسكن وشهرسازی ، تهران 1378، ص 48-4)

با توجه به اینكه حوزة‌شناخت مدیریت یكی از مهمترین نقش ها را در موقعیت وشكست هر سازمانی در دستیابی به اهداف و انجام وظایف سازمان برعهده دارد . در این میان مدیریت شهرداریها به عنوان سازمانهای محلی و به دلیل نقش مهمی كه در تأثیر گذاری بر حیات مدنی دارند از اهمیت زیادی برخودار است ( همان منبع ص 9)

از این رو جایگاه مدیریت شهری در روند توسعة شهر و بهبود سكونتگاههای شهری نقش بسیار مهم و تعیین كننده دارد . در واقع فراهم ساختن  زمینة ارتقاء سطحی كم و كیفی شهر ومنابع شهری از روابط متقابل و فی مابین شهروندان و مدیران شهری مقدور و امكان پذیر است .

( مدیریت شهری و مشاركت همگانی شهروندان ، مجله آبادی ، شماره 31-30-269،1380، ص 10)

 پس می توان گفت كه اهمیت پژوهش حاضر در این است كه با شناخت دقیق از ابعاد و زوایای گوناگون ابتدا اقدام به شناسایی قابلیت ها و تنگناهای سازمان شهرداری داران می گردد و آنگاه در جهت رفع این مشكلات ، راهكارهای لازم ارائه می گردد .


1- نجاتی حسینی  ، سید محمود ، پارادیم جدید مدیریت شهری ، فصلنامه مدیریت شهری ، شماره اول ، بهار ، تهران 1379، ص 6.

...

فصل دوم

مبانی نظری تحقیق

2-1- تعریف شهر

 در زبان فارسی كلمه شهر از لغت شار یا شارستان گرفته شده است و شهرستان همان شارستان است و آن عبارت است از :

 بخشی از محل سكونت و تراكم انسان ها كه از هر جهت دارای اهمیت بوده ودر حقیقت هسته اصلی شهر را تشكیل می دهد در این نقطه از شهر مراكز حساس سیاسی و اقتصادی از قبیل مراكز تصمیم گیری ،اداری و نظامی شهر‌، بازار و در اطراف آن محلات مسكونی قدیمی قرار دارند و معمولاً‌همراه با حصاری بلند و برج و بارویی عظیم می باشد . ساختمان های عادی شهر و محلات مسكونی جدیدتر ، اغلب به شكل دایره وار نسبت به این مركز گسترده شده اند و این همان تركیبی است كه در اغلب شهرهای فلات مركزی ایران و ماورای مرزهای آن می توان مشاهده نمود .( مستوفی الممالكی ، رضا ، شهر نشینی و شهر در بستر جغرافیای ایران ، دانشگاه آزاد اسلامی ؛ مركز انتشارات علمی ،1380، ص 19)

شهر اثر ماندگار تاریخی و درعین حال واحد جغرافیایی و اجتماعی تكامل پذیری است كه با تأثیر بر ایدئولوژی ناظر بر ناحیه‌ می تواند سطح كاربرد نیروی اقتصادی و تكنیكی را روی شهر مشخص دارد ( فرید ، یدالله ، جغرافیای شهر شناسی ، انتشارات دانشگاه تبریز ، چاپ چهارم ، 1378، ص 1)

 و به عنوان یك منبع توسعه مطرح می شود امروزه شهر در حیات مدنی از سه ركن اصلی شهروند ، كالبد شهر و مدیریت شهر تشكیل می شود . شهروند و مدیریت شهری ماهیتی فاعلی دارند و كالبد شهری ماهیت انفعالی ، بر این اساس مدیریت شهری مكلف به ساماندهی و مدیریت كالب شهر است . ( نجاتی حسینی ، سید محمود ، برنامه ریزی مدیریت شهری ، مسائل نظری و چالشهای تجربی ، انتشارات سازمان شهرداریهای كشور ، تهران ،1380، ص 136)‌.

2-2- مفهوم مدیریت :

 فرآیند به كارگیری موثر و كارآمد منابع مادی و انسانی و برنامه ریزی ، سازماندهی، بسیج منابع و امكانات ، هدایت و كنترل است كه برای دستیابی به اهداف سازمان و بر اساس نظام ارزشی مورد قبول صورت می گیرد . تعریف مذكور پنج قضیة‌اساسی زیر را كه زیر بنای مفاهیم كلی نظری و عملی (‌فنی ) مدیریت است در بردارد:

الف ) مدیریت یك فرآیند است

ب)‌مفهوم مدیریت ، هدایت تشكیلاتی انسانی است .

ج) مدیریت موثر تصمیم های مناسبی می گیرد وبه نتایج مطلوبی دست می یابد .(‌مدیریت كارآمد ، به تخصص و مصرف مدبرانه‌ی منابع می گویند ،

د)‌مدیریت بر فعالیت های هدفمند و هدفدار تمركز دارد ( رضائیان ، علی ، اصول مدیریت ، انتشارات سمت ،‌1369، ص 6)‌

وظایفی كه به طور كلی بر عهده مدیریت است عبارتست از : برنامه ریزی ، نظارت ، انگیزش وسازماندهی ، این وظایف با هم مرتبط هستند و تفاوتی ندارد در چه سازمانی و یا در چه سطح مدیریتی مطرح شوند ، بدون تردید حوزة‌شناخت مدیریت یكی از مهمترین شناخت ها را درموفقیت و شكست هر سازمانی در دستیابی به اهداف و انجام وظایف سازمان به عهده دارد .

 (‌سیار النجق ، لیلا ، ارائه الگوی بهینه مدیریت شهری ، تبریز ، پایان نامه كارشناسی ارشد ، جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،‌دانشگاه یزد ، 1379، ص2)

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید