دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 129 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 380
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلپیشینه نظری مهارت های مدیران آموزشی
در 70 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع مهارت های مدیران آموزشی
مهارت های مدیران آموزشی
پیشینه ی نظری
2-1. تعاریف مدیریت از دیدگاه صاحب نظران
مدیریت از نظر لغوی یعنی اداره كردن و مدیر اسم فـــاعل از مصدر اداره، به معنی اداره كننده است. به عبارتی مدیر یعنی گرداننده و مدیریت یعنی گرداندن یك سازمان در جهت اهداف آن. معمولاً واژهی مدیریت با معانی مختلف به كار برده می شود. به عنوان مثال، گاهی ممكن است مدیریت به فرایندی اشاره داشته باشد كه مدیران در جهت تحقق اهداف سازمانی آن را پی گیری می كنند(پرداختچی،1372: 8 -7).
تعاریف مدیریت از لحاظ ابعادی كه مورد توجه و تأكید قرار گرفته اند:
الف) در بعضی از تعاریف مدیریت، تعامل افراد مورد تأكید قرار گرفته است:
ب) در برخی از تعاریف هماهنگی مورد توجه و تأكید واقع شده است:
ج) تعاریفی كه به وظایف یا كاركردهای مدیریت تأكید بیشتری دارند:
د) در بعضی تعاریف بر تصمیم گیری تأكید خاصی شده است:
...
مهارت در رهبری: مدیر موظف است كه موجبات تشویق دیگران و بروز استعداد رهبری را در آنان فراهم سازد. اگر قرار باشد كه كاركنان یك آموزشگاه بیشترین قدرت و نیرو را در كار خود به كار برند باید وسایل استفاده از عقاید و نظرهای دیگران و به كار بستن آنها را هم برای آنان فراهم ساخت. یكی از وظایف مدیر یا رهبر آموزشی ایجاد مقاصد مشترك گروهی برای كاركنان آموزشی است، اگر قرار باشد برنامه آموزشگاه بهبود پذیرد باید فرصت تعاطی افكار و مشاهده و همكاری به كاركنان آموزشگاه داده شود. وسایل و روش هائی كه این مقصود را بر می آورد عبارت است از تشكیل كارگاه های آموزشی، شوراهای مربوط به امور درسی، انتخاب گروه هائی از معلمان جهت مطالعه و بررسی قسمت های از برنامه آموزشگاه. رهبر آموزشی یا مدیر آموزشگاه باید در فراهم ساختن مقدمات چنین اموری مهارت داشته باشد.
مدیر یا رهبر آموزشی باید قادر باشد كه صاحبان عقاید و آرای جدید را به كاركنان آموزش و پرورش معرفی نماید. یكی از این اشخاص صاحب نظر كه می تواند رهبر شایسته ای برای معلمان باشد خود رهبر آموزشی است. او باید در رابطه اش با معلمان چنان روشی در پیش گیرد كه معلمان برای حل دشواریهای كه در كار خود حس می كنند به او رجوع نمایند.
مدیر باید مسئولیت تقویت وضع روحی كاركنان را به عهده بگیرد. وضع روحی كاركنان به اموری چند بستگی دارد و موقعی این وضع روحی در ترازی دلخواه است كه اعضا احساس نمایند كه اولیای اداری محیط کار نسبت به مسائل و مشكلات كار و نظر فردی آنان توجه دارند.
اگر قرار بر این باشد كه بر قدرت اعضا افزوده شود، مدیر یا رهبر باید در شركت دادن افراد در تصمیم های كه گرفته می شود مهارت كافی داشته باشد. در عین حال كه کارکنان در قبــول چنین مسئولیتی اقدام می كنند قدرت و شایستگی آنان افزایش می یابد به عبارت دیگر قابلیت های بالقوه ای كه در نهاد کارکنان نهفته است از این راه به فعل در می آید. (وایلز ، نقل از طوسی ، 1376 : 19ـ 17)
...