مبانی نظری مدیریت و تسهیم دانش

مبانی نظری مدیریت و تسهیم دانش مبانی نظری مدیریت و تسهیم دانش

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 73 KB

تعداد صفحات : 34

بازدیدها : 510

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13800 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت و تسهیم دانش

مبانی نظری مدیریت و تسهیم دانش

در 34 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx 

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پشینه

در عصر حاضر نیروی انسانی یکی از مهمترین شاخصهای پیشرفت و توسعه یافتگی جوامع بشمار می رود و کشوری می تواند مسیر رشد و بالندگی را طی نماید که با مشارکت تمامی اقشار جامعه زمینه های لازم برای شکوفایی استعدادهای نهفته و بهره گیری از امکانات مادی، انسانی و فرهنگی جامعه را فراهم آورد.وقتی مشارکت در سازمانی پیاده شود، تمام کارکنان وجود خود را محترم، با ارزش، کارساز یافته و خود را درسرنوشت سازمان سهیم، متعهد و وفادار می دانند. بنابراین دخالت و مشارکت کارکنان در تصمیم گیری های سازمان ، در عمل باعث افزایش حس مسئولیت پذیری و تعهد در قبال تصمیمات اتخاذ شده می گردد .

بعلاوه، امروزه دانش و اطلاعات به عنوان عامل تعیین کننده ای در موفقیت و قدرت پذیری سازمان ها تبدیل شده است. با افزایش تاکید دولت بر ایجاد جامعه دانشی و اولویت حرکت به سوی اقتصاد دانش محور(در برنامه چهارم توسعه) مسئله اساسی درک این موضوع است که چگونه از دانش به عنوان یک منبع مهم کسب مزیت رقابتی استفاده شود. در این راستا بسیاری از سازمان ها تلاش خود را بر این مسئله متمرکز نموده اند که چگونه می توانند دانش را در سازمان مدیریت نمایند. دانش مقوله ای نظامند است و نیازمند توجه همه جانبه به عوامل مختلف سازمانی می باشد (حدت،1387).

...

چرخه مدیریت دانش

مدیریت دانش فرآیندی چند مرحله ایست. در یک تقسیم بندی مدیریت دانش خود شامل 4 مرحله ایجاد دانش، ذخیره سازی دانش، تسهیم دانش و کاربرد دانش می باشد.

ایجاد دانش: ایجاد دانش شامل فعالیت هایی است كه به تغییر شكل و تركیب مجدد قطعات موجود دانش، محدود كردن كاستی ها، تقویت تحقیق ها و توسعه قابلیت ها، پویش و كنترل محیط های بیرون از سازمان می پردازد. دانش انسان به واسطه كاركرد مشترك بین دانش ضمنی و دانش صریح، خلق و توسعه می یابد، بدین ترتیب آنها چهار شیوه اجتماعی سازی، برون سازی، تلفیق و درون سازی را برای خلق دانش در سازمان بیان كردند (نوناكا و تاكوچی، 1995).

ذخیره دانش: در حالی كه افراد دانش را خلق میكنند و آن را یاد میگیرند، ممكن است آن را فراموش كنند، حتی چگونگی خلق دانش یا چگونگی كسب آن را از یاد ببرند. بنابراین حافظه (سازمانی یا فردی) نیازمند ذخیره، سازماندهی و بازیابی دانش افراد است. حافظه سازمانی بدین صورت تعریف میگردد: وسیله ای كه از طریق آن دانش، تجربیات گذشته و رخدادهایی كه بر فعالیت های كنونی تأثیر میگذاردند، ذخیره میگردند.حافظه سازمانی اشكال مختلفی از دانش مستندات مكتوب، پایگاه داده ها و دانش انسانی كدگذاری شده در شكل سیستم های خبره، مستندات فرایندها و رویه های سازمانی است. حافظه ی فردی مبتنی بر مشاهدات، تجربیات و فعالیت های افراد است. بنابراین ذخیره دانش به دانش صریح و دانش ضمنی اشاره دارد كه باید جذب و مستند شوند (زندی، 1390).

تسهیم دانش: كلیه فعالیت های مربوط به انتقال یا توزیع دانش از یك فرد یا سازمان به فرد، گروه یا سازمان دیگر، فرآیند انتشار یا تسهیم دانش نامیده میشود (لی،2001). در الگوهای سنتی، سازمان ها و افراد اغلب تمایلی به انتقال و تسهیم دانشی كه از آن برخوردار بودند را نداشته و بجای اینكه به دانش به عنوان یك سرمایه علمی نگاه كنند، آن را به عنوان منبع قدرت، اهرم نفوذ و ضامن استمرار شغل خود می پنداشته و تمایلی به تسهیم آن با دیگران نداشتند. سازمانی كه از تسهیم اطلاعات و خلق دانش در میان اعضایش حمایت میكند، بیشتر میتواند فرآیندهای مؤثر و كارآمدی را تعریف كند و عملكرد سازمانی خود را بهبود بخشد .در سازمانی كه از فرهنگ تسهیم دانش برخوردار است، افراد ایده ها و بینش های خود را با دیگران تسهیم میكنند، زیرا بجای اینكه مجبور به این كار باشند، آن را یك فرایند طبیعی میدانند. بنابراین، باید در بین اعضای سازمان این انگیزه را بوجود آورد كه بدون ترس از از دست دادن موقعیت خود به تسهیم دانش در سازمان بپردازند (ابطحی و صلواتی 1385).

كاربرد دانش: دانش به خودی خود ارزشمند نیست، آن زمان ارزشمند خواهد بود كه بكار گرفته شود (لی ، 2001). تمامی سعی مدیریت دانش بر آنست تا اطمینان حاصل كند كه آیا دانش موجود سازمان بطور مفید در جهت منفعت آن بكار برده میشود یا خیر. در اینجا باید موانعی كه بر سر راه استفاده مفید از دانش وجود دارند، شناسایی و رفع شوند تا بتوان اطمینان حاصل كرد كه مهارت های ارزشمند و دارایی دانش كاملاً مورد بهره برداری قرار میگیرند (ابطحی و صلواتی 1385).

تعریف و ماهیت تسهیم دانش

تسهیم دانش انتشار داوطلبانه مهارت ها و تجربیات اكتسابی به سایر افراد است (لاو و انگایی،2008، ص 23). به بیان دیگر تسهیم دانش به عنوان اقدامی تعریف می شود كه افراد طی آن اطلاعات مربوط را میان دیگران منتشر میكنند (بارتل و سریواستاوا،2002). ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید